Csoportok

Méhecske csoport

Mehecske_f

Lang Viktória nemzetiségi óvodapedagógus (Viki néni)

Németh-Pinezich Beatrix nemzetiségi óvodapedagógus (Bea néni)

Rozsnyák Lászlóné dajka (Ildikó néni)

Mindennapjainkról:

Nemzetiségi csoportunkban alapvető célunk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a német nyelvvel és az ahhoz tartozó hagyományokkal, értékekkel. Mindehhez nyugodt, szeretetteljes légkör megteremtése a célunk, a gyerekek szeressenek óvodába járni. Mindennapjaink és játékaink során találkozzanak a gyerekek minél többet a német nyelvvel és szeressék meg dalokon, mondókákon, meséken keresztülKatica csoport

Katica_f

Rákosiné Balla Márta óvodapedagógus (Márti néni)

Bunyeváczné Horváth Ágnes óvodapedagógus (Ági néni)

Oláh Csabáné  dajka  (Andi néni)

Mindennapjainkról:

Csoportunkban az ünnepekhez, hagyományokhoz, népszokásokhoz kapcsolódva ismertetünk és szerettetünk meg sok-sok mondókát, verset, népmesét, gyermekdalokat, játékokat, népdalokat a gyerekekkel.
Szeretünk a szabadban játszani, mozogni.
Szívesen rajzolunk, festünk, gyurmázunk, barkácsolunk és díszítjük csoportszobánkat. Ehhez ötleteket, terméseket, eszközöket a lelkes és segítőkész szülőktől is kapunk.
Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk beíratott gyermekeket és családjukat már az óvodába érkezés előtt megismerjük és velük együttműködő, jó kapcsolatot építsünk ki.Lepke csoport

Mivel is telik egy nap a Lepke csoportban? Elsősorban játékkal, hiszen az óvodás gyermekek a játék során szerzik tapasztalataikat, ismerkednek meg a környező világgal, a játékban fejlődik a személyiségük.

Együtt ünnepeljük ünnepeinket, s megtartjuk hagyományainkat, népszokásainkat.

A Lepke csoportban mindennap van mese, sokat énekelünk, verselünk, mondókázunk, rajzolunk, festünk, gyurmázunk. Ismerkedünk szűkebb és tágabb környezetünkkel, matematikai tapasztalatokat gyűjtünk. A német nyelv játékos formában van jelen a mindennapokban. Mivel hisszük és valljuk, hogy gyermekeink számára nagyon fontos a mozgásigényük kielégítése és a szabad levegőn való mozgás, játék, ezért ha csak tehetjük, minden nap kinn vagyunk az udvaron.

Amíg a szülők dolgoznak, igyekszünk a gyermekek számára meleg, harmonikus, szerető nyugodt légkört biztosítani csoportunkban.

 

Lepke_f

Szalma Katalin óvodapedagógus ( Kata néni)

Őriné Boros Katalin óvodapedagógus (Kati néni)

Kalmár Károlyné dajka (Jutka néni)